Musthave voor je interieur in 2021

Duurzame en natuurlijke producten worden steeds belangrijker
Al een aantal jaren zijn planten een hot item. Ook blijft groen een must-have. Planten zijn echt een must in je interieur, en ook nog eens heel gezond. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om dit te combineren met producten uit de natuur zoals: Bamboe, linnen, bio katoen, bio plastic, zeegrassen droogbloemen/pluimen. Maar ook FSC gecertificeerd behang of recycle materialen worden steeds meer verkocht. Op zich een mooie ontwikkeling. Wist je dat Carpetright Sedna tapijt verkoopt van 100% gerecycled plastic uit o.a. de oceaan. Verrassende kwaliteit en ontzettend comfortabel en duurzaam.

De Eyecatcher
Typerend voor 2021 is een eyecatcher, een pronkstuk in je interieur. Dat kan een mega schilderij zijn, een grote vrijstaande plant met gaven pot, een kunstobject of een opvallend meubelstuk. Laatste jaren zag je steeds meer dat de inrichting gepersonaliseerd werd, nu mag daar dus een schepje bovenop. Plaats jouw pronkstuk op een plek waar jij de focus wil benadrukken. Minder kleine accessoires, maar grote items zorgen voor een luxe uitstaling.

Grijze muren zijn het nieuwe wit
Een lichte grijze tint zorgt ervoor dat een kunstvoorwerp of meubelstuk mooier tot zijn recht komt. Wellicht in een iets andere variant door gebruik te maken van een andere verftechniek. Bijvoorbeeld de betonlook, van licht naar donker of een cirkel in twee kleuren op je wand, je muur fungeert dan gelijk als pronkstuk. Wil je adviezen over schilderwerk en -technieken, neem dan eens contact op met Schilderwerk Gebr. Rutten Nijmegen.

Hout blijft uiteraard een hot item

De verbinder in alle interieurs en woonstijlen. Lichte houtsoorten gaan we veel blijven zien. Dit staat goed bij een Scandinavische look, maar ook met staal en leer doet deze houtsoort het goed in de industriële interieurs. Deze combinatie wordt nog verder doorgetrokken naar zelfs vloeren en plafonds.


Face- line art
In 2020 kwam dit in opmars op wandkleden of schilderijen. Deze trend zet zich door in het nieuwe jaar en niet alleen op wandkleden of schilderijen maar op kussens, bloempotten en zelfs servies zien we gestileerde gezichten. Het is een leuke Eyecatcher, maar overdrijf niet. De kracht zit hem vooral in het niet teveel te gebruiken.

Wij hebben 4 kleur thema’s voor jullie uitgekozen:

1 Blue’s
Deze kleur blijft voorlopig nog wel een hot item. Diepe blauw tot lichte blauwe kleuren in het interieur. Niet alleen de muren, maar ook meubels in een mooie diepblauwe tint gecombineerd met groen van planten, natureltinten en een glimmertje van goud of koper. Dus verf die kast eens in een diepe blauwtint, het oogt gelijk een stuk origineler. Deze kleur is heel makkelijk te stylen. Veel blauwtinten combineren ook goed met andere kleuren uit 2020 maar ook 2021. Diepblauw en okergeel Is prachtig. Oudroze en groentinten komt helemaal tot zijn recht naast deze kleur. Uiteraard is blauw met de kleur van het jaar 2021, Brave Ground kleur 2021 by Flexa een mooie basis voor een interieur.

2 Pretty Pink
De oudroze tinten van licht tot donker is een typische kleur voor komend jaar. Gecombineerd met cerise, diepdonkerrood en een warme terra tint zorgt het voor een fris en vrolijk geheel. Hierbij worden retro prints, face art en  grote objecten een hot item. De houtsoorten, natuurlijke materialen zoals droogbloemen, rotan en aaibare stoffen zorgen voor een warm 'cosy' gevoel.

3 Honey
Het felgele oker tintje wordt in het nieuwe jaar wat afgezwakt. Denk hierbij aan mosterd of honing kleur, geel met een vleugje bruin. Deze kleur blijft aanwezig in de interieurs gecombineerd met hout en lichtgrijs en bruine tinten. Enorme mooie rustgevende combinaties die je veel zag in de jaren 70-80. Duurzame en natuurlijke producten zijn hier niet bij weg te denken. Gekleurd glas en bloemen als behang met mooie velours stoffen passen perfect in dit thema.

4 Naturel
Naturellen zijn altijd mooi en tijdloos. In 2021 i.c.m. de kleur van het jaar Brave ground by Flexa een absolute topper. 2020 het jaar van de transformatie terug naar de basis, back to earth. Alle tinten van donkerbruin tot licht beige kunnen uit de kast worden gehaald,. Natuurlijke materialen zoals katoen, linnen. Geen drukke bedoelingen met kleine accessoires maar grote items. Wandkleden, pluimen in enorme vazen. Minder ruis maar pronkstukken laten zien.

Wil jij nou ook een kleur, interieur of stylingadvies voor je woning of kantoor.
Of weet je niet hoe je met al je spullen één geheel kan maken?
Neem dan contact met ons op. Wij komen graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek.