Ruim gewoon even je spullen op

Geplaatst op      Leestijd: 1.5 minuut

Of je nou tot de groep senioren hoort of een puber bent, in alle lagen van de leeftijdsladder schuilen er 'hamsters' die alles willen of denken te moeten bewaren. "Mag je dan helemaal niks bewaren tegenwoordig" hoor ik je denken?

Jazeker wel, en even voor de duidelijkheid de opruimcoach gooit nooit zomaar wat weg. Opruimen doe je samen en jij houdt de regie. Vaak bewaren we spullen om te bewaren, want het kan nog van pas komen of ik gebruik het vast nog wel een keer. Zo stapelen ongemerkt de spullen zich op. Het gaat van kwaad tot erger. Totdat er een moment komt dat je wel moét opruimen, je gaat uit huis, verhuizen of je gezondheid speelt een rol. Dan pas zie je hoeveel je bewaard hebt op zolder of in de garage. En nee, weggooien hoeft helemaal niet, vaak kan het nog goed gebruikt worden door iemand anders.

Je kan je spullen indelen in drie categorieën

  1. behouden en gebruiken.
  2. kringloop, verkopen of weggeven.
  3. grofvuil restafval.

Hierdoor komt er al overzicht in wat weg mag en wat blijft. Je kan er zelf nog wat mee verdienen als je spullen aanbiedt op Marktplaats of Vinted dan heb je weer een appeltje voor de dorst. Door te beginnen in één ruimte zie je al snel dat er resultaat wordt geboekt.

Situatie voor
Situatie voor

Situatie na
Situatie na

Opruimcoach geeft ruimte en rust

Je ziet weer vloer oppervlakte, overzicht omdat je direct de kasten kan herindelen. Dit alles zorgt voor voldoening, en vooral rust en overzicht in je hoofd en kamer. Je zal verbaasd zijn hoeveel energie opruimen geeft als je dit aanpakt op de juiste manier. Door te werken met de structuur en plan van aanpak van de Opruimcoach kan je uiteindelijk zelf verder. Deze handvatten zijn voor het leven.

Een opruimcoach kan voor kleinschalige projecten zoals een zolderkamer worden ingezet of voor hele woningen of kantoren. Voor alles wordt een passend plan van aanpak gemaakt. Is er behoefte aan administratieve opruimcoaching, dan kunnen wij dit ook uitstekend aanbieden. En wordt alles netjes en makkelijk in Jip-en-janneketaal uitgelegd.

Maak vrijblijvend een afspraak met Gérelle Driessen, bel 06 37 42 19 36