Opruimen doe je met opruimcoach Gérelle

Geplaatst op      Leestijd: 4 minuten

Onder de supervisie van opruimcoach Gérelle, begeleid ze iedereen die dat wil met het opruimen van een woning of kantoor. Of je gaat verhuizen of je de bestaande woning wil aanpakken. Wij gaan het samen doen. Jij houdt de regie, zij denkt mee en helpt je op weg naar meer overzicht en ruimte in je woning. Daardoor ook in je hoofd, want een opgeruimd huis geeft rust.

Gérelle is een geboren organizer. Vanaf kinds af aan bracht ze structuur aan op haar kamer, door alles geordend en overzichtelijk te houden. Samen met haar drie kinderen die de nodige zorg nodig hebben en 'n aantal huisdieren, is opruimen geen overbodige luxe. Zeker als iedere vierkante meter telt. Tijdens de jaren dat ze in de zorg werkte, zag ze ook het verschil tussen opruimen en verplaatsen. De een kan het beter dan de ander, en in sommige gevallen heeft men het overzicht niet meer. Hoe je woont, is niet echt van belang, maar een opgeruimde woning is voor iedereen een verademing.

Waarom Opruimcoach?

Het idee om de dienst Opruimcoach op te zetten komt voort uit de Vastgoedstyling- en Meubelverhuur opdrachten die we de afgelopen vijf jaar hebben gedaan. Tijdens zo'n opdracht geven we handvatten en één daarvan is een opruimlijst voor de desbetreffende woning. Dit geeft overzicht en inzicht wat er moet gebeuren voor de verhuizing. Veel klanten vertelde ons achteraf dat dit zo verhelderend was en ze juist hierdoor energie kregen om het hele proces van verhuizen verder aan te pakken. Het is een begin dat leidt tot meer. We gaven aanvullende begeleiding als daar behoefte voor was, zoals bij erfgenamen of als een klant gaat verhuizen naar een verzorginstelling. Samen met familie bieden we maatwerk en dat werd zeer gewaardeerd.

Opruimcoach Gérelle
Opruimcoach Gérelle

Opruimen is niet verplaatsen van spullen

Je kent het vast wel, spullen die je nog niet weg wil doen belanden vaak in een doos en gaat naar de zolder of de kelder. Je kijkt er niet naar om, maar met de jaren komt de zolder toch flink vol te staan. Voor je het weet ben je de volgende kamer al aan het vullen. Dat je hierin het overzicht kan verliezen is helemaal niet zo gek, maar hoe ga je de regie weer terugpakken is een ander verhaal. Makkelijker gezegd dan gedaan. Men roept weleens "gewoon weggooien, niet nadenken". Dat is iets wat wij, of een opruimcoach nooit zal doen. Jij hebt de regie. Het gaat allemaal om keuzes maken.

Een opruimcoach bepaald nooit wat er wel en niet weg gaat. Ze helpt je bij het maken van die keuzes. Het verzanden in niet opruimen heeft vaak een diepliggende oorzaak en heeft niets te maken met luiheid of slordig. Om meer rust in je leven te krijgen kan het helpen om in een opgeruimd huis te wonen. Dus opruimen, niet verplaatsen van spullen. Opruimcoach Gérelle helpt met structuur aanbrengen afgestemd op jouw tempo en behoefte.

Duurzaam opruimen loont, je kan er zelfs wat aan verdienen

Niet alles hoeft weggegooid te worden das vaak zonde. Veel goederen zijn meestal nog bruikbaar. Misschien niet meer voor jezelf maar wel voor een ander. Dit kan naar een kringloopwinkel of afgeven aan bekende of familieleden, dan komt het goed terecht. Of verkopen op Marktplaats zo verdien je er nog wat aan. Wat vaak opvalt, is dat je na het opruimen ziet en voelt dat je met veel minder spullen fijner kan leven in je omgeving, je hebt minder nodig dan je denkt. Alle 'restrommel' kan worden afgevoerd naar grofvuil. Meestal kunnen wij dit direct voor je meenemen.

Opruimtips van de Opruimcoach

Het is natuurlijk afhankelijk van de noodzaak en het doel waarom je gaat opruimen. Want ga je verhuizen dan kan je beginnen op zolder of de kelder. Zo kan je kamer voor kamer uitzoeken. Maar is het opruimen bedoeld om je huidige en directe leefomgeving te verbeteren dan adviseren wij om juist in die ruimtes te beginnen waar je het meest bent. Dan zie je ook sneller resultaat en dat geeft vertrouwen. Alles wat in het hier-en-nu niets betekent in je leven kan je als rommel beschouwen. Iedereen kan het weggooien ook jij. Maar het vereist wel een professionele blik en expertise om de echte rommel in je huis te vinden. Wanhoop niet want daarvoor heb je een opruimcoach.

Vrijblijvende afspraak

Doordat alles in de jaren is opgestapeld kan de stap naar hulp en iemand toelaten in je woning geen makkelijke keuze zijn, dat is logisch.

Laten we eerst een vrijblijvende kennismakingsafspraak maken. Als je denkt dat voelt goed gaan we kijken hoe we samen aan de slag kunnen gaan. Wil jij ruimte in je hoofd en in je woning? Maak een vrijblijvende afspraak met opruimcoach Gérelle.

Bel 06 37 42 19 36 of stuur een e-mail naar info@dgvastgoedstyling.nl.