Musthave voor je interieur in 2021

Geplaatst op      Leestijd: 3 minuten

Duurzame en natuurlijke producten worden steeds belangrijker. Al een aantal jaren zijn planten een hot item. Ook blijft groen een must-have. Planten zijn echt een must in je interieur, en heel gezond. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om dit te combineren met producten uit de natuur zoals bamboe, linnen, bio katoen, bio plastic, zeegrassen, droogbloemen en pluimen. Maar ook FSC-gecertificeerd behang of gerecyclede materialen worden veel verkocht. Wist je dat Carpetright Sedna tapijt verkoopt van 100% gerecycled plastic. Verrassende kwaliteit en ontzettend comfortabel en duurzaam.

De Eyecatcher

Typerend voor 2021 is een eyecatcher, een pronkstuk in je interieur. Dat kan een megaschilderij zijn, een grote vrijstaande plant met gaven pot, een kunstobject of een opvallend meubelstuk. De laatste jaren zag je dat de inrichting gepersonaliseerd werd, nu mag daar een schepje bovenop. Plaats jouw pronkstuk op een plek waar jij de focus wil leggen. Minder kleine accessoires en grote items zorgen voor een luxe uitstraling.

Grijze muren zijn het nieuwe wit

Een lichte grijze tint zorgt ervoor dat een kunstvoorwerp of meubelstuk mooier tot zijn recht komt. Wellicht in een iets andere variant door gebruik te maken van een andere verftechniek zoals de betonlook, van licht naar donker of een cirkel in twee kleuren op je wand, je muur fungeert dan als pronkstuk. Wil je adviezen over schilderwerk, neem dan contact op met Schilderwerk Gebr. Rutten Nijmegen.

Hout blijft een hot item

Hout is de verbinder in alle interieurs en woonstijlen. Lichte houtsoorten gaan we veel blijven zien. Dit staat goed bij een Scandinavische look, maar ook met staal en leer doet deze houtsoort het goed in de industriële interieurs. Deze combinatie wordt doorgetrokken naar vloeren en plafonds.

Face-line art

In 2020 kwam dit in opmars op wandkleden of schilderijen. Deze trend zet zich door in het nieuwe jaar. Niet alleen op wandkleden of schilderijen, maar op kussens, bloempotten en zelfs servies zien we gestileerde gezichten. Het is een leuke eyecatcher, maar overdrijf niet. De kracht zit hem vooral in het niet te veel te gebruiken.

Wij hebben drie kleur thema's voor jullie uitgekozen.

1. Pretty Pink

De oudroze tinten van licht tot donker is een typische kleur voor komend jaar. Gecombineerd met cerise, diep donkerrood en een warme terra tint zorgt het voor een fris en vrolijk geheel. Hierbij worden retro prints, face art en grote objecten een hot item. De houtsoorten, natuurlijke materialen zoals droogbloemen, rotan en aaibare stoffen zorgen voor een warm cosy gevoel. (zie foto boven aan de pagina)

2. Blue's

Deze kleur blijft voorlopig nog wel een hot item. Diepe blauw tot lichte blauwe kleuren in het interieur. Niet alleen de muren, maar ook meubels in een mooie diepblauwe tint gecombineerd met groen van planten, natureltinten en een glimmertje van goud of koper. Dus verf die kast eens in een diepe blauwtint, het oogt gelijk een stuk origineler. Deze kleur is heel makkelijk te stylen. Veel blauwtinten combineren ook goed met andere kleuren uit 2020 maar ook 2021. Diepblauw en okergeel Is prachtig. Oudroze en groentinten komt helemaal tot zijn recht naast deze kleur. Uiteraard is blauw met de kleur van het jaar 2021, Brave Ground kleur 2021 by Flexa een mooie basis voor een interieur.

Diepe blauw tot lichte blauwe kleuren in het interieur
Diepe blauw tot lichte blauwe kleuren in het interieur

3. Naturel


Naturellen zijn altijd mooi en tijdloos. De kleur van het jaar, Brave ground by Flexa IS een absolute topper. 2020 het jaar van de transformatie terug naar de basis, back to earth. Alle tinten van donkerbruin tot licht beige kunnen uit de kast worden gehaald. Natuurlijke materialen zoals katoen, linnen. Geen drukke bedoelingen met kleine accessoires maar grote items. Wandkleden, pluimen in enorme vazen. Minder ruis maar pronkstukken laten zien.

Naturellen zijn altijd mooi en tijdloos
Naturellen zijn altijd mooi en tijdloos