Kleur voor je interieur in 2019

Geplaatst op      Leestijd: 2.5 minuut

Kleur is voor iedereen persoonlijk, de een geeft de voorkeur aan felle frisse kleuren de ander kiest voor naturel tinten. Welke kleur je gebruikt voor bepaalde ruimtes kan zeker invloed hebben op je gemoedstoestand. Blauw geeft rust, aarde geeft warmte en geborgenheid terwijl groen, rood en geel een energizer zijn. Het is zelfs zo dat een ruimte warmer aanvoelt door bijvoorbeeld een rode muur te schilderen en koeler aanvoelt bij een blauwe muur. Belangrijk is dat je huis aanvoelt als jouw thuis. Het nieuwe jaar brengt veel kleur, net als andere jaren blijft groen nog steeds 'booming'.

Een volle diep groene tint gecombineerd met pastel dat houdt het geheel fris, zowel voor de woonkamer als de slaapkamer uitermate geschikt. Combineer de volle mosgroene kleur met okergeel en goudtinten, dat geeft een chique uitstraling. Groen geeft energie net zoals planten ons van zuurstof voorzien.

Pastel en grijsgroene varianten combineren met volle paarse kleur of indigo blauw zijn gedurfd, maar staat enorm mooi bij elkaar. Deze combi heeft iets vorstelijk. Vaak worden hiervoor velours stoffen gebruikt, wat luxe en comfortabel aanvoelt.

Okergeel blijft aanwezig
Okergeel blijft aanwezig

Okergeel blijft ook nog steeds aanwezig. Zoals we al eerder aangaven is dit chique met donkergroen. Ook de lichtgrijze en antraciet tinten met okergeel doen het ook goed samen en passen in ieder interieur. Geel staat voor geluk en rijkdom. Combineer het met zwart-wit dan krijg je een gaaf grafische effect.

Blauw geeft mental power, dat wil zeggen rust en energie, je kan bijtanken na een drukke dag. Daarom is deze kleur uitermate geschikt voor in de slaapkamer. Het staat ook voor vertrouwen. Zouden daarom alle politica blauwe pakken dragen? Staalblauw, pastel, maar ook de jeans tinten worden veel gecombineerd met andere kleuren. Blauw is een koele kleur, maar door deze te mixen met camel, aarde tinten en hout krijgt het een warme uitstraling. Kobalt blauw met felgeel gaan we ook weer zien, echt een power combi.

Poeder roze en 'old skool' roze blijven 'hot'. Door het met de volle blauwe of groene kleur te combineren krijgt het een Scandinavische en moderne uitstraling. De bruine tinten met roze doen het ook altijd goed. Rustige sfeervolle uitstraling. Roze staat voor onvoorwaardelijke liefde.

De warme herfstkleuren
De warme herfstkleuren

De warme herfstkleuren zijn dé favorieten voor 2019. Van terracotta tot warme cognac. De zoete caramel en de kleur van het jaar 2019 spiced honey gekruide honing 'spiced Honey' van Flexa bevestigen dat men gaat voor gezelligheid in huis met warme tinten. Deze kleuren doen het altijd goed in ieder interieur. Of je het nu met het landelijke of het industriële interieur combineert, het kan allemaal. Oranje (warme) tinten staan voor vrolijkheid, een kleur waar je blij van wordt, het is niet voor niets dat onze oranje fans deze kleur dragen.

Als je denkt; ik wil ook graag wat anders, maar weet niet goed waar je moet beginnen. Of je hebt al veel leuke spullen, maar het voelt niet als één geheel.

Wij geven kleuradvies en/of interieur advies. Bovendien hebben wij voor jou als klant een aantrekkelijk voordeel voor aanschaf van woningstoffering, meubels en accessoires tot wel 20% korting.