Kerst 2019 en je woning verkopen met de feestdagen

Geplaatst op      Leestijd: 3.5 minuut

Ieder jaar zijn er bepaalde trends om je woning optimaal te presenteren tijdens de feestdagen. Dit jaar zijn kleur, royale stoffen en duurzaamheid de kernwoorden voor de decoratie. Wat zijn dé kleuren voor de kerst?

Deze kerst kan eigenlijk alles, qua kleur, materialen en combinaties. Van 'over the top' glamour combinaties tot winter wonderland uitstraling. Warm goud en diepe bruin tinten wisselen zich af door diverse roze tinten tot donker bordeaux en van blauwe zeegroene tinten tot diep indigo blauw. Opvallend is terugkeer van de pauwenveer en de pauw als decoratie middel. Comfort en luxe met deze dagen hebben bij de meeste mensen de voorkeur. Dat hoeft niet per se duur te zijn. Kaarsjes aan, zachte materialen, aaibaar en volle velours stoffen zijn hot, net als in ons interieur. Het gevoel van de warme deken om je heen wordt hiermee versterkt. De antieke look met rode, groene en zilveren ballen en prentjes van oude foto's op de decoratie blijven altijd aanwezig.

Uiteraard mogen de gezellige fonkelende lichtjes niet ontbreken bij deze kleurrijke kerstsfeer. De combinatie van allemaal vrolijke volle kleuren en materialen door elkaar heen zoals multicolor kransen zijn helemaal hot. Heb je heel veel gekleurde ballen en gebruik je deze niet meer plak ze dan op een krans allemaal door elkaar heen. Groot, klein, veertje, vogeltje, dennenappel, rood, paars, goud, geel-blauw alles kan. Dit is echt een retrolook die in de jaren 80 ook erg hot was.

Je woning verkopen tijdens de feestdagen
Je woning verkopen tijdens de feestdagen

De natuur blijft een grote rol spelen, sterker nog dit wordt steeds meer. Groen blijft onmisbaar en de aandacht voor duurzaamheid is meer aanwezig. Er wordt ook bewuster nagedacht óf er wat gekocht moet worden en wat kan men hergebruiken. Weleens gehoord van de ruilbeurs? De kerstballen waar je op uitgekeken bent ruilen met een ander. Dat kost je niks, maar hebt een totaal nieuwe look met kerst. Of een mooi groot tafelkleed kost vaak wel wat. Koop bijv. een lap stof op de markt, velours of juist een mooi glansje. Een mooie basis voor je kersttafel en met jouw eigen kerstdecoratie altijd een succes. Kijk ook eens in je tuin wat je kan gebruiken en wees creatief.

Je woning verkopen tijdens de feestdagen

Bij de verkoop van je woning in de wintermaanden mag er best kerst decoratie te zien zijn bij een bezichtiging. Het is immers de tijd van het jaar. Probeer het geordend en rustig te houden, zodat dit een niet al te grote afleiding is van het doel, de woning zelf. Kaarten en kleurrijke bonte accessoires zorgen al snel voor onnodige onrust. Een vastgoedstyliste kan heel goed aangeven wat wel en niet handig is te laten staan bij een bezichtiging. Het lijkt allemaal simpel en logisch. Toch kijkt een professional anders naar de presentatie. Verkoop gericht, oog voor detail, en focus op de woning. Verkopen tijdens de feestdagen kan ook een voordeel hebben, omdat mensen samen zijn en tijd hebben voor elkaar kan het zomaar zijn dat door deze sfeer en emotie juist wordt gekeken naar een andere woning.

Voor wat betreft de fotoreportage, daarvoor geldt dat er juist géén kerstversiering zichtbaar moet zijn. Zo neutraal mogelijk waarbij alle pluspunten van de woning zichtbaar zijn. Hierover zijn de meningen vaak verdeeld, maar bedenk als je woning langer dan een maand te koop staat deze decoratie ook op de foto zichtbaar blijft. Dit is natuurlijk niet wenselijk in januari of februari. Een mogelijkheid zou zijn de foto's tijdig te maken als dat mogelijk is. Mocht dat niet het geval zijn dan adviseren wij nieuwe foto's na de feestdagen te maken zonder kerst decoratie. Dit geldt overigens ook voor een foto met sneeuw en de versieringen in de rest van de straat, want de omgeving laten zien is ook een belangrijk aspect voor een koper.

De eerste indruk begint al in de straat en de tuin. Door samen te werken met een professionele vastgoedstylist haal je er gegarandeerd meer uit. Zo heb je naast een optimale presentatie een groter bereik, een betere onderhandelingspositie en daardoor een snellere verkoop en/of hogere opbrengst.

Voor meer informatie ga naar onze pagina verkoopstyling of stuur een e-mail naar info@dgvastgoedstyling.nl.

Fotocredits: Intratuin.