Feiten en leuke weetjes over Funda

Geplaatst op      Leestijd: 1.5 minuut

Er is in 2022 het meest gezocht naar een energiezuinig huis onder de vier ton. Als we kijken naar waar men vooral naar keek in 2021, woningen tot 300.000 euro zien we in 2022 dat dit ruim een ton hoger ligt door de gestegen huizen- en energieprijzen. De energieprijzen hebben vooral de focus. Het filter energielabel werd op Funda explosief meer gebruikt dan voorgaande jaren. Energielabel A en opvolgend B of C.

Meestgebruikte zoekfilters

De meestgebruikte zoekfilters en woorden zeggen wat over de woonwensen. Huizen met een oppervlakte van 100 m2 moeten minimaal drie kamers hebben. Bij het filter aanwezigheid van, is een tuin het meest populair. In het zoekveld vrije tekst gebruikt men vaak de zoekterm vrijstaande woning met zwembad of ruimte voor een paard. Een stijging van het woord, dubbele bewoning was ook opvallend, maar niet verrassend gezien de mantelzorg en woningtekort voor de starters.

Populariteit Nijmegen stijgt

Terwijl in regio Amsterdam zoekwoorden als woonboot, penthouse of loft worden gebruikt, zoeken ze in het hoge noorden meer op beleggingspanden en student. Ook de interieurtrends zoals visgraat passeren de zoekmachine. Amsterdam blijft de meest populaire stad op Funda, opgevolgd door Den Haag en Rotterdam. Eindhoven, Zwolle en Almere hebben plaats moeten maken voor de steden Haarlem, Arnhem en onze stad Nijmegen.

Duurste woning was 18 miljoen

De meeste woningen stonden te koop in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland. Toch was het noorden van ons land het meest in trek als het om serieuze huiszoekers ging, waarvan Groningen de meeste kliks had. De duurste woning op Funda was maar liefst 18 miljoen een hightech kasteel in Bosch en Duin. De meest bekeken woning stond in Friesland een voormalig brugwachtershuis.

Funda werd maar liefst 840 miljoen keer bezocht voor de zoektocht naar een huis, maar ook de juiste makelaar. In 2023 zal de trend doorzetten dat de woningprijzen minder snel stijgen, woningen langer te koop zullen staan en minder kijkers krijgt dan begin 2022.

Bron: Funda.