Woontrends 2017

Als stylistes is het altijd weer een feest om nieuwe trends te spotten. Het is dan ook heerlijk om in grote steden te zijn waar je trends letterlijk ziet ontstaan. Uiteraard heeft de economie een invloed op trends en laat deze nou net weer wat aantrekken, waardoor iedereen weer wat positiever durft te zijn. Dit heeft weer letterlijk invloed op fashion en interieurtrends. Het wordt wat volwassener, rustig en sfeervol met hier en daar een shiny goud of brons accent. Ik neem je mee in onze bevindingen qua trends voor het jaar 2017!

1 WARME KLEUREN EN GROEN

In 2017 draait het om warme kleuren en met name de kleur groen. We laten de roze, zachte tinten (langzaam) achter ons en gaan verder met donkere, expressieve kleuren. Deze woontrend kun je toepassen op een eenvoudige manier door het toevoegen van kamerplanten. Je kunt ook voor woonaccessoires kiezen in warme kleuren zoals bruin, oranje, groen of blauw. Wil je echt even iets anders. Pak dan de kwast en kies voor een vergrijsde, warme kleur groen voor op de muur. De kleur Seagreen van vtwonen is hiervoor perfect, bijvoorbeeld voor in de hal of klein muurtje in de woonkamer. Doordat de kleur in twee ruimtes doorloopt, zorgt het voor verbinding en eenheid tussen verschillende ruimtes.

2 NATUURLIJKE MATERIALEN

Bij de ‘warme kleuren en groen’ horen natuurlijke materialen. Nu was marmer eerder als natuurlijk materiaal al heel erg in. Voor 2017 komen daar materialen bij zoals messing, brons en gekleurd natuursteen. Daarnaast wordt terracotta steeds populairder voor in je interieur. Terracotta past heel goed in combinatie met de kleuren groen, grijs en wit. Juist interieurs met een koeler kleurschema kunnen net iets meer warmte creëren door het toevoegen van Terracotta. Ook in je witte interieur zorgt dat voor warmte.Combineer terracotta en wit marmer voor een bijzonder effect!

3 KURK

In 2017 is ook kurk booming! Dit natuurlijke materiaal werd al eerder omarmd door Ikea. Nu zie je het terugkomen in steeds meer winkels en webshops. Het wordt gebruikt voor meubels en woonaccessoires .Je kunt het wat kleiner houden en beginnen met onderzetters, een bijzettafel of een welbekend prikbord van kurk heel retro. Super leuk voor bij je werkplek of juist midden in de woonkamer, zodat je een speciaal, creatief hoekje kunt creëren. Kurk mag zeker niet ontbreken in deze lijst van interieurtrends 2017.

4 VELOURS EN FLUWEEL

Bij de zachtere materialen ga je meer rijkere en expressiever stoffen zien zoals velours en fluweel. Dit zijn stofsoorten met een harig oppervlak verkregen door het ruwen van de stof, los snijden of losmaken van de lussen. Deze materialen zijn erg mooi om te zien. Ze geven je interieur net iets extra’s. Deze materialen worden toegepast bij banken, stoelen, woonaccessoires (kussen, plaids) en natuurlijk gordijnen. Deze woontrend 2017 past heel goed in combinatie met gebreide en gehaakte woonaccessoires. Hiermee verbind je koele materialen met warme items.

5 VLOERKLEDEN ZIJN HOT!

Mocht je nog geen vloerkleed hebben liggen in huis dan ga je er zeker niet aan ontkomen in 2017. Vooral ronde vloerkleden zijn erg in. Je kunt ook kiezen voor een vintage vloerkleed of rozenkelim. Deze vloerkleden hebben vaak warme, expressieve kleuren en passen perfect bij de woontrend warme kleuren. De woontrend ronde en organische vormen nemen we hiermee mee als woontrend uit 2016.Als je kiest voor een rond of rechthoekig vloerkleed voor in je woonkamer, zorg er dan voor dat alle meubels in de zithoek gedeeltelijk op het vloerkleed staan (al is het maar één poot). Zo ontstaat er verbinding tussen de meubels met het vloerkleed als verbindingsstuk.VLOERKLEDEN ROZENKELIMBij de webshop van Rozenkelim hebben ze prachtige, vintage vloerkleden in warme, expressieve kleuren. Daarnaast beschikken ze over een groot assortiment rozenkelims. De vloerkleden van deze webshop heb je wellicht op tv wel eens voorbij zien komen bij vtwonen. Ze worden met de hand geweven en bewerkt waardoor je echt een kwaliteitsproduct in huis haalt. Naast vintage vloerkleden en rozenkelims hebben ze ook Berber vloerkleden uit Marokko in mooie, lichte, neutrale kleuren. Goedkopere varianten zijn ook bij Kwantum te vinden

6 PLANTEN (URBAN JUNGLE)

Planten kunnen niet meer ontbreken in je interieur. Groen is hot in 2017! Planten brengen je huis echt tot leven. Plaats planten niet alleen in je woonkamer, maar juist ook in andere vertrekken zoals de keuken, hal en slaapkamer. Mits je rekening houdt met een meer exotische plant die tegen vochtige ruimtes kan. Hang planten op aan de muur in een gave plantenhanger meerdere bij elkaar of zet ze in een terracotta pot en pak twee woontrends in één.

7 BOHEEMSE PRINTS EN PATRONEN

Je hebt vast wel eens van de interieurstijl bohemien gehoord. Een stijl die zeer uitgesproken is en waar beleving bij centraal staat. Bij deze stijl combineer je Oosterse elementen, bloemen, etnische prints en uitgesproken kleuren met elkaar. Je kunt het ook wat ingetogener houden door te kiezen voor een bloemen of etnische print in een natuurlijke kleur zoals groen of bruin. Dan is het iets minder heftig.

8 blauwtinten, DENIM DRIFT en DORADE

Voor dit jaar heeft Flexa de prachtige kleur Denim Drift uitgekozen als woontrend 2017. Een kleur die perfect combineert in het klassieke interieur kleuren zoals zilver, okergoud en cerise. En hou je liever van rust dan combineert het perfect met pasteltinten. Hierdoor is deze kleur in bijna elke woonstijl toepasbaar. Histor heeft de kleur Dorade een warme violetachtige tint gekozen. Deze kleur lijkt net een kameleon. Het past zich aan de kleuren waarmee je het combineert. Bijv. met roze en wit zal hij een paarse gloed geven ,met poederkleur ontstaat er een rustig geheel.Deze woontrend 2017 is gekozen vanwege zijn aanwezigheid in ons dagelijks leven (blauw buitenlucht, water en in onze kleding). Nu is het zeker een kleur die we gaan gebruiken op de muren of in woonaccessoires.