Wat een leuk beroep hebben jullie vastgoedstylist, maar wat doe je eigenlijk?

"Jullie hebben echt een leuk beroep!" "lekker bij mensen binnenkijken en dan freubelen met spulletjes" Uhm.. nou daar zit nou juist het misverstand m.b.t. wat wij doen. Vastgoedstyling of ook wel verkoopstyling genoemd is een keiharde marketingtool gericht op winst voor makelaar, projectontwikkelaars, en verkopers. Door te laten zien wat de woning of object te bieden heeft. Verkoopstyling geldt niet alléén voor woningen, maar ook voor een caravan, woonboot, vakantiewoning en kantoorpand.

Natuurlijk werken én kijken wij ook naar het interieur, maar met een heel andere insteek dan bijv. een interieurstylist. Die stemt het af op je persoonlijke voorkeur. Wij doen het tegenovergestelde en gaan niet in gesprek over wat men wel of niet mooi vind, maar kijken naar wat de doelgroep is van deze woning. Het gaat er immers om dat de potentiële koper zich kan identificeren met wat hij of zij ziet en wil kopen. Kopen is een emotie en dat geldt voor alles wat je koopt.

Ook bij het verkopen komt emotie om de hoek kijken, alleen zijn deze het tegenovergestelde dan die van de koper. Of je nou groter gaat wonen, je ouderlijk huis moet verkopen na overlijden of scheiding, er komt een stukje psychologie bij kijken." Dan zijn het zeker lastige gesprekken die je moet voeren of niet?" Ja er komt inderdaad wel meer bij kijken. Zo is het belangrijk dat je nodige mensenkennis hebt, tactisch en deskundig te werk gaat. Hiervoor is enige verkoop ervaring absoluut een pré. Tijdens het gesprek zal je de verkoper moeten overtuigen van de meerwaarde van een goede vastgoedstyling.

Hij of zij moet loslaten dat geld investeren in een goede presentatie geen onnodige investering is, maar meer oplevert. Het thuis van de huidige bewoner mag als ware ingepakt worden waardoor deze plaats maakt voor de potentiële koper. Eenmaal het vertrouwen gewonnen dan kunnen we aan de slag. Wij geven handvatten ter voorbereiding van de styling en op de dag zelf gaan wij aan de gang en geven iedere ruimte een functie. Dat kan zijn met aanwezige inboedel aangevuld met onze accessoires. Of met een complete meubelverhuur die wij hebben samengesteld vanuit onze voorraad, dus geen kant en klare pakketten. Lege ruimtes zijn altijd minder aantrekkelijk en hebben geen sfeer.

Ook op een foto kan men niet inschatten hoe en wat. Een ingerichte ruimte door een vastgoedstyliste laat binnen 1 seconde zien wat de mogelijkheden kunnen zijn. Zeg nou zelf als jij gaat uiteten, en je bord is mooi opgemaakt met het heerlijke eten, spreekt dat toch veel meer aan. Dat is dus die emotie waar ik eerder over sprak. Ziet het er goed en verzorgd uit dan ben je zelfs bereid er meer voor te betalen. Dus wat doen wij vastgoedstylisten eigenlijk: Wij zijn marketeers, wij verkopen sfeer en beleving met als doel het maximale uit de verkoop te halen. Hiervoor heb je écht verkoop 'skills', kennis van zaken en creativiteit nodig om je verhaal over te brengen. Geen concurrent van de makelaar, integendeel het is een absolute meerwaarde.

We style you sell!Is je interesse gewekt? contact met Desiree en Gerelle