Een laatste kans….

Dat een goede presentatie belangrijk is voor de verkoop van de woning weet iedereen.Voor veel mensen is dit een lastig onderdeel in het verkoopproces. Het gaat hierbij niet om het kussentje en dat leuke kastje, maar om de focus en pluspunten van de woning te benadrukken. Daarmee bereikt u een grotere doelgroep. Belangrijk is om sfeer en mogelijkheden van een ruimte te laten zien op een foto. Vanuit daar gaat men over tot een bezichtiging. Vraag daarom altijd een professionele vastgoedstyliste om advies.Wij van DG vastgoedstyling hebben deze keer een bijzondere styling uitgelicht ter voorkoming van een executieverkoop.Het gaat er niet om dát we hem verkopen maar hoé we hem verkopen!Plus Styling met aanvullende meubelverhuur:Vrijstaande Woning.

Reden verkoop:Dit was voor ons weer een bijzonder project. Waar een zeer persoonlijk verhaal achter zit.Deze bewoners kregen van de bank nog 1 laatste kans om de woning zelf te verkopen, voordat het een executie verkoop zou worden. Zij waren zowel fysiek als emotioneel aan het einde van hun latijn.Zij hadden 4 jaar geleden deze woning gekocht om er te wonen en een mooie B&B te realiseren. Het bestaat namelijk uit 2 woningen die zij hebben samengevoegd. Onder de woning bevond zich een enorm souterrain, over de gehele oppervlakte.

Dus totaal 9 kamers en twee badkamers. Daarnaast nog enkele bergruimtes. Een prima keuze voor een B&B. Zij gingen vol goede moed aan de slag, door een paar tegenslagen in de prive sfeer bleven werkzaamheden liggen en werden andere opgepakt. Er was totaal geen structuur meer in hun werkzaamheden, waardoor ze uiteindelijk door de bomen het bos niet meer zagen. Met als resultaat een totaal gestripte onder etage. En de woning zelf lag op meerdere plekken open en bloot.

Budget:Geen. Daar kunnen we heel kort over zijn. Toch snapte de bewoners dat er iets moest gebeuren. De woning zo op de foto zetten zou hun weinig tot niets opleveren. Zij zijn toen samen in beraad gegaan om een manier te vinden om toch een budget te creëren. Ook was er overleg met de bank nodig ivm tijdspad voordat het een executieverkoop zou worden.Wij hebben een styling op maat aangeboden waarbij wij de factuur voor een groot deel laten betalen bij het passeren van de akte bij verkoop. Door duidelijke afspraken hierover te maken en vast te leggen konden wij deze mensen helpen de woning zo goed mogelijk te verkopen.Doel van styling/ adviezen/ uitwerking:Het doel hadden we luid en duidelijk voor ogen! Voorkomen van executie verkoop en alle plus en focuspunten benadrukken. Zodat we heel goed de mogelijkheden van deze mooie woning gingen benadrukken.Wij hebben ze aan de hand van een opruimlijst ook heel duidelijk een takenlijst gegeven. Met daarop de cruciale klus punten die zij nog moesten gaan realiseren. Zo was de keuken niet af. Niet betegeld, geen vloer, geen plinten. Er hingen op diverse plekken kabels en elektra draden door ruimtes heen. In het souterrain waren alle wanden nog niet geverfd.De ruime entree bestond uit rode bakstenen. Wij hebben met klem aangeraden om deze te witten. Stuken had ook gekund, maar daar was echt geen budget voor.Ze hebben al hun vrienden en familieleden gevraagd om te helpen met deze megaklus.Toen ze eenmaal wisten wie het klusteam gingen vormen, hebben ze per ruimte de klussen opgeschreven. Gaande weg bleek het zoveel werk, en hadden ze ook nog stormschade opgelopen, dat wij de styling hebben uitgesteld totdat zij er klaar voor waren.Ze hadden heel veel klussen geklaard, maar nog niet alles. De bank had op een bepaald moment geen geduld meer, want door alle vertragingen waren we inmiddels 2 maanden verder. Op de afgesproken dag was er dus ook nog heel wat werk te verzetten. Toen wij aankwamen zagen wij de wanhoop op hun gezichten. Ze zagen het echt niet meer zitten. Zo moe en op. Toch zijn wij met frisse moed aan de slag gegaan. Wij hebben ze meegenomen in ons proces van die dag. Door per ruimte aan de slag te gaan. Spullen op te ruimen en te verzetten, konden wij iedere ruimte de uitstraling geven die het nodig had. Met name het laten zien welke functie de ruimte had was heel belangrijk.Resultaat:Het werd een hele lange werkdag. Maar het resultaat mocht er zijn!Deze bewoners hadden er aan het begin van de dag totaal geen vertrouwen in dat wij überhaupt iets op de foto konden zetten. En al helemaal niet met uitstraling!!Nu hopen op een koper die van klussen houd en deze woning de uitstraling geeft die het verdiend.