De must haves voor kerst 2017 en tips voor verkoop van je woning tijdens de feestmaanden.

De must haves voor kerst 2017 en tips voor verkoop van je woning tijdens de feestmaanden.

De herfst doet zijn intreden, dus de warme feestmaanden staan ook weer bijna voor de deur.Ieder jaar zijn er weer bepaalde trends om je woning optimaal te presenteren tijdens de feestdagen.Wat zijn dé kleuren voor de kerst 2017?Deze kerst gaan we voor warme tinten, zoals warm goud en diepe bruin tinten, gecombineerd met zwart en wit. Uiteraard met veel gezellige fonkelende lichtjes! Deze kleuren worden gecombineerd met warme luxe, volle stoffen, zoals velours en ribstoffen.Ook de natuur blijft een grote rol spelen, zoals het afgelopen jaar in ons interieur. We zien heel veel mooie kleuren groen terug komen in de kerstdecoratie, maar ook letterlijk groen. Mooie takken, bladeren, besjes.Een creatieve én kostenbesparende tip..Je kan met kleine aanpassingen een groot verschil maken met je huidige decoratie. Koop een paar goud of bronskleurige kaarsen gecombineerd met het groen van de kerstboom voor op tafel. Of wees creatief; zoek houtstronken en groene takken buiten in uw tuin of in het bos en verf oude potten en schalen in de trend kleuren van nu, zo bespaar je een hoop extra kosten en is het nog leuk ook!

Verkoopstyling tijdens de feestdagen.Bij de verkoop van uw woning in de wintermaanden doet u er verstandig aan de kerstversiering tot het minimum te beperken. Hierover zijn de meningen vaak verdeeld, maar bedenk als uw woning 2-3 maanden te koop staat deze decoratie ook op de foto zichtbaar blijft. Dit is natuurlijk niet wenselijk. Helemaal geen versiering is niet nodig, maar zorg dat je het makkelijk kan verplaatsen of verwijderen als de foto’s worden gemaakt, of pas deze foto’s aan op een later tijdstip wanneer de woning nog te koop staat. Dit geldt overigens ook voor een foto met sneeuw.

U wilt toch ook niet dat uw woning na een paar maanden, als de lente begint, nog steeds in wintersfeer te zien is.Een verkoopstyliste kan u uitstekend helpen uw woning optimaal te presenteren op Funda, maar niet het huis van uw buren ontdoen van de versiering.De lichtjes en de decoratie zijn natuurlijk hartstikke gezellig, maar niet voor een professionele woon reportage op Funda.Het meest wenselijke is om uw woning in november of in januari te laten fotograferen, zodat u minder last heeft van de kerstdecoraties in uw omgeving. Mocht u toch de woning in december op Funda willen zetten, probeer dan al eerder met uw verkoopstyliste af te spreken. Op deze manier slaat u twee vliegen in één klap! Nog geen last van de kerstdecoratie en op de gewenste tijd online.Er zijn altijd een aantal basis regels voor de beste presentatie van uw woning. Bijvoorbeeld dat het lekker opgeruimd en fris is. Dus het is een uitgelezen kans om, voordat u gaat versieren, uw huis even lekker op te ruimen en schoon te maken.Realiseert u zich dan ook dat een overdaad aan spullen en rommel de potentiele koper kan afschrikken. Het leidt hun af van de pluspunten van uw woning.Het is begrijpelijk dat het voor uzelf een onmogelijke taak kan zijn om uw eigen woning te zien door de ogen van de kijkers. Hierbij zal een gecertificeerde verkoopstyliste u helpen en begeleiden. Zij zorgt ervoor dat uw woning geneutraliseerd en gedepersonaliseerd wordt. En dus toegankelijk voor zo een breed mogelijk publiek.

Alvast een creatief en sfeervol einde van 2017 gewenst!